בחלק הראשון של המדריך הסברנו אודות המאפיינים העיקריים של דודי השמש השונים, אך לא נגענו באופן ספציפי ברמות המחירים בשוק ויצרני הדודים השונים.
למרות שישראל היא מדינה קטנה יחסית, לפי ההערכות יש כמה אלפי מפיצי דודים שמתחרים על כיסו של הלקוח הישראלי (אחרי הכול, כמעט כל בית צריך דוד, והרוב בוחרים להתקין דוד שמש על מנת לחסוך בהוצאות החשמל המאמירות).
הדבר החשוב ביותר הוא שאם כבר החלטתם לקנות דוד שמש מדגם מסוים, יש לוודא גם כי המפיץ הוא מפיץ מורשה שיודע כיצד לבצע את ההתקנה. כמו כן, מרבית החברות הגדולות מתגאות בתו תקן משולש : על הדודים, על קולטי השמש כמו גם בעמידה בתו התקן הבינלאומי ISO-9001. לעומת זאת, חלק מן החברות הקטנות ובמיוחד חברות “מדבקה” שלא מייצרות את הדודים בעצמן, לא תמיד עומדות אפילו בדרישות של תו התקן הישראלי. במילים אחרות, הדודים שלהם לא רק מתבלים מהר יותר, אלא אף עלולים להיות מסוכנים לשימוש.
מכיוון שרק מעטים בלבד מתקינים או דודי שמש בעצמם או אפילו מובילים אותו למקום מגוריהם באופן עצמאי, הרי שבדרך כלל מקובל להתייחס לעלות רכישת הדוד + עלות ההובלה + עלות ההתקנה, כולל מחירי התוספות שתוארו בחלק הקודם. בדרך כלל הצעת המחיר לא תכלול פירוט מלא של כל אחד משלושת החלקים הללו, אך רצוי לבקש לכל הפחות להפריד בין עלות ההתקנה ההובלה ובין עלות הדוד והקולטים (אם הדוד הוא בנפח גדול במיוחד של 150-200 ליטר, ייתכן מאוד כי תזדקקו לשני קולטים). הדבר נכון שבעתיים אם החלטתם לפנות ישירות למתקין עצמאי שאינו בהכרח מפיץ מורשה.
בסופו של דבר, העלות הכוללת של רכישת והתקנת דוד השמש בדרך כלל מתחילה מ – 1000 ש”ח ומגיעה עד ל – 5000 ש”ח כתלות בנפח הדוד, מספר הקולטים הדרושים, האביזרים הנלווים, הנגישות של המתקין לגג וכמובן היצרן. יש מן הסתם גם יוצאים מן הכלל, אבל אלו טווחים אשר באמצעותם תוכלו לדעת האם המחיר שהציעו לכם הוא ריאלי, נמוך מדי או גבוה מדי.